Dit moet je weten voor het vliegen met kids naar Curaçao

Gepubliceerd op 11 februari 2022 om 14:02

Wat dapper, jij durft het aan om met je kleine helemaal naar Curaçao af te reizen. Wij hebben nieuws voor je… je bent zeker niet de enige én Curaçao is de perfecte vakantiebestemming voor een jong gezin. Uiteraard zijn er wel een paar kleine tips waar wij adviseren om gretig gebruik van te maken. 

Kind steekt zijn vinger op in een vliegtuig

Tips

  • Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat! Dat klinkt best wel gemakkelijk, maar hoe doe je dat eigenlijk? Zorg ervoor dat je alles wat je nodig hebt voor jouw kleintje in je handbagage hebt ingepakt. Zo komt het wel eens voor dat er koffers kwijtraken of dat een koffer op de verkeerde bestemming aankomt. Zorg er dus in elk geval voor dat alles wat je persé nodig hebt voor je kleine in je handbagage zit.
  • Uiteraard heb je altijd een luiertas mee als je op stap gaat, zo mag deze ook echt niet ontbreken aan boord. Dit inpak-proces vergt alleen wat extra aandacht. Denk aan voldoende billendoekjes, waterwipes, snacks, knijpfruit, monddoekjes en alles waar jouw kleintje aan gewend is.

TIP: Als je kinderen iets ouder zijn kan het werken om ieder uur een klein cadeautje te geven. Dit kan een kleurplaat, een spelletje of iets anders kleins zijn. Maar het is voor de kids erg leuk om elk uur naar een cadeautje uit te kijken!

  • Denk goed na over welke stoel je wilt reserveren. Vaak vinden kinderen het fijn als je eventjes een rondje met ze kunt lopen. Realiseer je goed dat het heel saai is voor jouw kinderen om zolang op een stoel te zitten. Daarnaast zouden wij aanraden om te kiezen voor een stoel me extra beenruimte, zéker als je kind nog bij jou op schoot zit. Bij een stoel met extra beenruimte, is er ruimte voor de stoel waar de kids kunnen spelen.
  • Waar je in het dagelijks leven wellicht de schermtijd die je kinderen krijgen wilt beperken, moet je overwegen om het tijdens de vlucht even los te laten. De kids gaan zich standaard vervelen en dat is uiteraard ook heel begrijpelijk! Stap een beetje van je principes af, voor je eigen bestwil...
  • Blijf tegen je kleintjes praten en uitleggen wat er allemaal gaat gebeuren. Vertel dat je op vakantie gaat met het vliegtuig en uiteraard ook dat het superleuk gaat worden en spannend.
  • Tijdens het stijgen en landen kunnen kinderen wel eens last krijgen van hun oren. Gelukkig is er een manier om het zo aangenaam mogelijk te maken voor jouw kind. Tijdens het geven van borstvoeding, een fles of een speen slikt de baby constant, hierdoor kan de druk op de oren beter gereguleerd worden.
  • Wees vooral zelf relaxed en laat je niet gek maken als je zoon of dochter moet huilen tijdens de vlucht. Realiseer je dat je de mensen in het vliegtuig waarschijnlijk toch niet meer ziet en dat je machteloos bent als jouw kindje verdriet of pijn heeft. De ervaring leert dat grondpersoneel, stewardessen en iedereen die je tegenkomt tijdens de reis extra aardig en vriendelijk voor je is.

Voor meer vragen of tips kunnen jullie uiteraard altijd contact opnemen met Island Sitters Curaçao. Tijdens jouw vakantie op Curaçao zal een van onze oppassers er een toptijd van maken met jouw kids. Zodat jullie ook een avondje heerlijk samen romantisch kunnen dineren…

Island Sitters Curaçao is een oppasdienst op Curaçao gericht op toeristen. Betrouwbaarheid is onze belangrijkste pijler, zo weet je zeker dat er een fijne oppas bij de langs zal komen. De oppas is gescreend én voorzien van de juiste papieren. Daarnaast is het voor ons heel belangrijk dat onze oppassers oppaservaring hebben. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, schroom niet om ons een bericht te sturen.

Mijn naam is Josephine en samen met de oppaspoule was ik tot oktober 2022 verantwoordelijk voor Island Sitters Curaçao. Mijn ervaring met kinderen gematcht met mijn hospitality achtergrond zorgt ervoor dat ik precies weet waar jij behoefte aan hebt. Ondertussen ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan, maar mocht je vragen hebben, dan kan je Jessica uiteraard altijd een berichtje sturen!


Reactie plaatsen

Reacties

Lotte Roes
2 jaar geleden

Beste,

Momenteel volg ik mijn minor aan de universiteit hier. In december worden mijn lessen minder en ben ik op zoek naar een bijbaantje voor de maanden december en januari. Ik beschik niet over een VRW verklaring.
Verder heb ik verschillende ervaringen in het werken met kinderen/jeugd (kinderopvang, basisschool, Speciaal onderwijs, GGZ). Ik studeer Pedagogiek en zit nu in mijn 4e jaar.

Zijn er mogelijkheden voor mij binnen Island sitters?
IK hoor graag van U.